Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού: Η Ελλάδα θα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα καλωσορίσει τουρίστες
Ο τομέας του Τουρισμού φαίνεται να είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην επιφάνεια
Αναμφίβολα η τουριστική αγορά έχει δεχτεί ανυπολόγιστο πλήγμα λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Όμως ο τομέας του Τουρισμού όπως φαίνεται θα είναι και αυτός που μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην επιφάνεια. Αυτό τουλάχιστον σημειώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (World Travel & Tourism Council -WTTC) σε έκθεσή του.
Σύμφωνα με το report του WTTC, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι από τις ισχυρότερες αγορές όσον αφορά την ανάπτυξη του τουριστικού χώρου και ο τομέας αυτός θα είναι το “κλειδί” για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά το πέρας της επιδημίας του COVID-19.
Όπως δήλωσε μάλιστα η πρόεδρος του World Travel & Tourism Council Gloria Guevara, η έκθεση οικονομικού αντίκτυπου για το 2020 δείχνει πόσο θεμελιώδης ήταν ο τουριστικός κλάδος πέρσι για την ελληνική οικονομία και πως η ισχυρή ανάπτυξή του ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής που επικεντρώθηκε στην παράταση της σεζόν πέρα από το καλοκαίρι, η οποία και οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.
“Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να επιδοκιμαστεί για την απίστευτα γρήγορη ανταπόκρισή της στον COVID-19, επιβάλλοντας περιορισμούς ακόμη και πριν ο ιός φτάσει στη χώρα. Έκτοτε, η κυβέρνηση συνεργάστηκε στενά με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και πρότυπα που θα οδηγήσουν τη χώρα σε γρήγορη ανάκαμψη. Παράλληλα η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που θα καλωσορίσει τουρίστες” τονίζει χαρακτηριστικά.
“Η ανάλυσή μας υπογραμμίζει πόσο ζωτικής σημασίας θα είναι ο τομέας στην προώθηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και φέρνοντας επισκέπτες στη χώρα, με θετικές επιπτώσεις για όλη την τουριστική αλυσίδα. Μέχρι τότε, είναι ζωτικής σημασίας όλες οι κυβερνήσεις να βοηθήσουν στην προστασία αυτού του τομέα – τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας – που επί του παρόντος αγωνίζεται για επιβίωση, με περισσότερες από 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας να χάνονται το 2020” αναφέρει.
Πηγή
Loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου