Περίπου 8 στους 10 ανθρώπους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι γυναίκες, ιδίως, είναι επιρρεπείς σε προβλήματα σωστής στάσης και πόνων σε μέση και πλάτη.
Είτε ο πόνος στην πλάτη, ή την μέση σας, είναι κάτι που σας συμβαίνει τακτικά, είτε απλά θέλετε να νιώσετε ανακούφιση για κάτι που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, δείτε μερικούς γρήγορους και εύκολους τρόπους να το πετύχετε.
1. Πείτε “ναι” στο μπρόκολο: Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο είναι “κλειδί” για γερά οστά, αλλά Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν και κάτι άλλο που χρειάζεστε: την βιταμίνη Κ. Πιστεύεται ότι η βιταμίνη Κ που υπάρχει στο μπρόκολο, το σπανάκι και άλλα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και στην κατάθεσή του στα οστά, καθιστώντας τα πυκνότερα και πιο δυνατά. Με πιο δυνατά οστά στην σπονδυλική σας στήλη, θα έχετε λιγότερους πόνους στην πλάτη.
2. Ελαφρύνετε τις τσάντες που μεταφέρετε συνεχώς μαζί σας: Αν το βάρος της τσάντας που κουβαλάτε επάνω σας ξεπερνάει το 10% του δικού σας σωματικού βάρους, τότε θεωρείται πολύ βαριά και σίγουρα επηρεάζει σημαντικά την πίεση στην σπονδυλική σας στήλη, αν την κρατάτε στο χέρι. Σε αυτή την περίπτωση προσπαθήστε να περάσετε ολόκληρη την τσάντα σας στην πλάτη με δύο λουριά, ένα σε κάθε ώμο.
3. Ξαπλώστε σωστά όταν κοιμάστε: Το σκληρό στρώμα στο κρεβάτι δεν είναι απαραίτητα καλό για τα άτομα με πόνους στην πλάτη. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Spine έδειξε ότι εκείνοι που κοιμούνται σε μαλακά στρώματα έχουν λιγότερους πόνους στην πλάτη. Όσο για τα μαξιλάρια, δεν πρέπει να ανυψώνετε πολύ το κεφάλι σας σε σχέση με τον κορμό σας και την σπονδυλική σας στήλη. Αν κοιμάστε ανάσκελα, το πηγούνι σας δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στο στήθος σας. Αν κοιμάστε στο πλάι, το αυτί σας δεν πρέπει να ακουμπάει σχεδόν στον ώμο σας.
4. Κάντε κοιλιακούς: Εκτός από τους μυς στην πλάτη (ραχιαίοι) πρέπει να γυμνάζετε και εκείνους της κοιλιάς και ας σας φαίνεται ότι δεν έχουν σχέση με τους πόνους στην πλάτη σας. Οι μυς στην κοιλιά είναι μεγαλύτερη και όταν είναι γυμνασμένοι “τραβούν” το μεγαλύτερο έργο που απαιτείται σχεδόν για κάθε κίνηση ή δραστηριότητά σας, ελαφρύνοντας έτσι την τάση στην σπονδυλική σας στήλη.
Πηγή: iatropedia.gr
Ερωτικές γνωριμίες ενηλίκων στην Ελλάδα. Βγείτε ραντεβού, βρείτε σύντροφο για μια βραδιά, γιατί όχι και για ολόκληρη τη ζωή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου