Πέρασε ένας χρόνος από τότε που υπολογίζαμε τα άτομα στο τραπέζι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, από εκείνη τη στιγμή που μετρούσαμε αντίστροφα για τον ερχομό του Νέου Έτους, και όταν στο μηδέν ευχηθήκαμε δυνατά για ευτυχία και υγεία για την χρονιά που έρχεται.
Η πιο συγκλονιστική στιγμή είναι η στιγμή που αλλάζει ο χρόνος, και μάλιστα το τραγούδι ‘Πάει ο Παλιός ο Χρόνος’ είναι σχεδόν συγκινητικό. Μισό λεπτό, δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, έχουμε πρώτα να ετοιμάσουμε το τραπέζι του ρεβεγιόν.
Γαλοπούλα. Το πιο διάσημο κυρίως πιάτο των γιορτών, που παιδεύει λίγο με το πολύωρο ψήσιμό του όποιον έχει αναλάβει τις ετοιμασίες. Η γέμιση της γαλοπούλας μας, που ετοιμάζει ο Ηλίας Μαμαλάκης, έχει κιμά, κουκουνάρι, βούτυρο, ελαιόλαδο, κάστανα, ρύζι, σταφίδες – και πολλά ακόμη. Την περιμένουμε πώς και πώς, και τη συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου μελωμένες.
Ανυπομονούμε για τη γαλοπούλα και φέτος, και ξεχάσαμε τα ορεκτικά. Σουφλέ τυριού, σκορδάτα μανιτάρια με βούτυρο, πατάτες γεμιστές με τυρί Χωριό μυρωδάτο, ή και μια ωραία κολοκυθόσουπα με φρέσκο βούτυρο, θα είναι ό,τι πρέπει για να προετοιμάσουν για το κυρίως πιάτο.
Επιδόρπια – χωρίς αυτά ποιο γεύμα να σταθεί; Βασίλισσα της βραδιάς η βασιλόπιτα, η οποία κορυφώνει την αγωνία και κρύβει όλες τις ελπίδες της χρονιάς που έρχεται. Ποιος θα κερδίσει το φλουρί; Ευχόμαστε τύχη ούτως ή άλλως, και παράλληλα σας σερβίρουμε τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο, κρέπες με μπισκότο, μπανάνα και μαρμελάδα και σκαλτσούνια με μέλι και καρύδια.
ΠΗΓΗ: http://www.minervahorio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου